12 Eylül 2012 Çarşamba

Yassı Kadayıf ( Malatya Tatlıları )




YASSI KADAYIF
4 kişilik – Hazırlama süresi : 10 dakika – Pişme süresi : 25 dakika
Malzemeler;
4 adet yassı kadayıf
2 adet yumurta
2su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Çekilmiş ceviz ya da hazır kaymak
Hazırlanışı;
1. 2 bardak su, 2 bardak şeker ve yarım limonun suyunu birlikte kaynatarak şurup hazırlayın. Yassı kadayıf şurubunu sıcak çektiği için kapağını kapatarak sıcak tutacak bir yerde bekletin.2. Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. 2 yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak yağda kızartın.3. Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısabir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve şurubu koyup 15-20 dakika kaynatın.4. Üzerine ceviz içi ya da kaymak koyarak servis yapın.
2.TARİF KADAYIFLI
MALZEMELER:
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı maya
1 çay bardağı ceviz
bir fiske tuz ve bir fiske şeker
1 su bardak su -
şerbet için- 1.5 su bardağı şeker
2 yumurta ( kadayıf batırılıp kızartılacak) bir yumurta sarısını ve sütü çırpıyoruz. mayayı eritip bu karışıma katıyoruz. bir fiske tuz, bir fiske şeker ve unu da katıp boza kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. daha sonra yağlanmamış teflon tavaya bir yemek kaşığı kadar yuvarlak şekilde döküp, tek tarafını pişiriyoruz. daha sonra tek yüzü pişmiş yassı kadayıfların pişmemiş tarafına ceviz koyup ceviz içe gelecek şekilde kapatıyoruz. 2 yumurtayı çırpıyor, kadayıfları bu yumurtaya batırarak yağda kızartıyoruz. daha sonra 1 sb su ve 1.5 sb şeker ile hazırladığımız şerbete kadayıflarımızı batırıp afiyetle yiyor ve sevdiklerimize ikram ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder