12 Eylül 2012 Çarşamba

Muş Yemekleri Muş Köftesi





Malzemeler:
 
  • 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
  • 1 adet soğanın rendesi
  • 250 gram kıyma
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
Dışı için:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Sıvıyağ
Tarifi:
  1. Bir çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, tuz ve 2 su bardağı bulguru ellerinizi suyla ıslatarak hamur haline getirin.
  2. 250 gram kıyma, 2 çorba kaşığı önceden haşlanmış pirinç, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiber il köfte harcını hazırlayın.
  3. Harçtan parçalar koparıp, küçük küçük köfteler yapın.
  4. Bol sıvıyağda kızarttıktan sonra soğumaya bırakın.
  5. Bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
  6. İçli köfte gibi avucunuzun içinde açın.
  7. Kızarttığınız köftelerden içine koyup kapatın.
  8. Suda haşlayıp, üzerine kızgın yağ gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder