Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
- 1 adet soğanın rendesi
- 250 gram kıyma
- tuz, karabiber, kırmızıbiber
Dışı için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Sıvıyağ
- Bir çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, tuz ve 2 su bardağı bulguru ellerinizi suyla ıslatarak hamur haline getirin.
- 250 gram kıyma, 2 çorba kaşığı önceden haşlanmış pirinç, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiber il köfte harcını hazırlayın.
- Harçtan parçalar koparıp, küçük küçük köfteler yapın.
- Bol sıvıyağda kızarttıktan sonra soğumaya bırakın.
- Bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
- İçli köfte gibi avucunuzun içinde açın.
- Kızarttığınız köftelerden içine koyup kapatın.
- Suda haşlayıp, üzerine kızgın yağ gezdirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder