12 Eylül 2012 Çarşamba

FASULYE KAVURMASI ( Malatya Yemekleri )




MALATYA FASULYE KAVURMASI
Malzemeler:
1/2 kg yeşil fasulye
100-120 gr kadar dana kıyma
1 büyük kuru soğan
2 yumurta
...
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı:

Zaman varsa normal bir tencerede yoksa düdüklüde fasulyeleri haşlayın ve kevgire alın. Suyunun iyice süzülmesini sağlayın. (İsterseniz elinizle biraz sıkın, isterseniz çatalla sıkıştırıp suyunu süzün)
Küçük bir tavada kıymayı kavurun.
Başka bir tencerede biraz zeytinyağ ile ince kıyılmış soğanı kavurun.
Soğana kıymayı koyup üstüne salçayı ilave edin.
Salça iyice eriyip dağılınca baharatları ve tuzu ilave edin.
Bir kasede çırptığınız yumurtaları da koyup pişirin.
En son fasulyeyi koyup 10 dakika kadar birlikte kavurun.
Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder