17 Eylül 2012 Pazartesi
HARPUT KÖFTESİ ( Elazığ Yemekleri )
HARPUT KÖFTESİ
yarım kg kıyma
1 kuru soğan
1 su b. ince bulgur
1 çorba k. salça
1 çorba k. biber salçası
mor reyhan
yarım demet maydanoz
sos için:
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
tuz,pulbiber
su
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına kıymayı alın.Üzerine 1 su bardağı
ince bulguru ekle.Üzerine domates salçayı ve biber
salçasını ilave edin.Üzerine kuru reyhanı ve 1 adet soğanı
rendeleyin ve elinizle yoğurun.
Maydonozu ince olarak kıyın.Kıymalı karışıma ekleyip
yoğurun.
Köfteleri elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın.
Köfteleri bu şekilde hazırlayın.
Sosu için tencereye 1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ,tuz,pulbiber ve üzerine
su ekelyerek bir sos elde edin.
Sosun içine hazırladığınız köfteleri ekleyin.
Köfteleri sos ile beraber pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
cok guzel bir lezzet kadınım diyen denesin
YanıtlaSil