12 Eylül 2012 Çarşamba

Peynir Helvası ( Malatya Tatlıları)



Peynir Helvası
Malzemeler:
750 gram tuzsuz koyun peyniri
6 yemek kaşığı toz şeker
2 kaşık nişasta
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
...
1 bardak su

Yapılışı:
Peynir helvası dilimlenerek 2-3 saat saat evvelden suya konularak bekletilmesi gerekmektedir. Amaç peynirin yeşil suyunun çıkmasıdır. Suyunun 2-3 defa değiştirilmesi ve yağlı koyun peyniri olması gerekmektedir. Suda bekleyen peynirlerin suyu süzülür. 2 kalıp peynire, 2 yemek kaşığı nişasta eklenerek rondoya konulur. Hamur kıvamına geldiğinde dolu dolu 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı tavaya konulur ve orta ocak ateşinde eritilir. Yanan tereyağına hamur kıvamına gelen peynir tavaya eklenir ve ezerek sakızlaştırılır. 1 kaseye 6 kaşık şeker ve 1 bardak su konulur. Eriyen şeker sararan peynirin üzerine eklenir. Devamlı olarak karıştırılan peynir helvası kıvamını aldıktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder