Süslü Fidoş
Malzemeler:
3
adet patlıcan
8-10
adet sivribiber
5-6
adet küçük domates
Köftesi
için:
500
gram kıyma
2
adet küçük boy kuru soğan
1
tutam maydanoz
3
çay kaşığı tuz
1
tatlı kaşığı pul biber
½
tatlı kaşığı karabiber
Sosu
için:
1,5 yemek kaşığı domates salçası, ½ çay bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı su, 1/2
çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle
patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım. Daha sonra bir santim kalınlığında
yuvarlak bir şekilde doğrayalım.
Diğer
taraftan köftesi için kuru soğanları çok minik bir şekilde kıyalım. Maydanozları
da aynı şekilde incecik kıyalım. Pul biberi, karabiberi ve tuzu ilave ettikten
sonra çok az su ilavesiyle güzelce yoğuralım.
Karnıyarık
tenceresi olarak kullanılan yayvan bir tencere içerisine bir patlıcan, bir köfte
olmak üzere yan yana dizelim. Dizme işlemini tencerenin dış kenarından
başlayarak yapalım.
Ortada
kalan küçük boşluk kısmına artan patlıcan dilimlerini
yerleştirelim.
Fidoşumuzun
üzerini biber ve domateslerle süsleyerek adına yaraşır bir görüntüye
kavuşturalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder