17 Eylül 2012 Pazartesi

Süslü Fidoş ( Elazığ Yemekleri )


Süslü Fidoş


Malzemeler:

3 adet patlıcan

8-10 adet sivribiber

5-6 adet küçük domates

Köftesi için:

500 gram kıyma

2 adet küçük boy kuru soğan

1 tutam maydanoz

3 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

½ tatlı kaşığı karabiber

Sosu için: 1,5 yemek kaşığı domates salçası, ½ çay bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı su, 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım. Daha sonra bir santim kalınlığında yuvarlak bir şekilde doğrayalım.

Diğer taraftan köftesi için kuru soğanları çok minik bir şekilde kıyalım. Maydanozları da aynı şekilde incecik kıyalım. Pul biberi, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra çok az su ilavesiyle güzelce yoğuralım.

Karnıyarık tenceresi olarak kullanılan yayvan bir tencere içerisine bir patlıcan, bir köfte olmak üzere yan yana dizelim. Dizme işlemini tencerenin dış kenarından başlayarak yapalım.

Ortada kalan küçük boşluk kısmına artan patlıcan dilimlerini yerleştirelim.

Fidoşumuzun üzerini biber ve domateslerle süsleyerek adına yaraşır bir görüntüye kavuşturalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder