23 Eylül 2012 Pazar

Soğuk Lebeniye Çorbası (Adıyaman Yemekleri)


Soğuk Lebeniye Çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı Buğday (dövme)
1,5 su bardağı Yoğurt
4 su bardağı Su
Tuz

YAPILIŞI
Dövmeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün 4-5 su bardağı suda haşlayın. Yoğurdu, 4 su bardağı suyla koyu bir ayran yapın (kıvamı sulu olursa, biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz) . Ayranı ocağa koyup kaynatın. Ardından süzülmüş dövmeyi ekleyin. Sürekli karıştırarak, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra tuzunu ekleyip servis yapın.
Not: Dilerseniz tuzsuz pişirip, soğuduktan sonra üzerine pekmez gezdirerek de servis yapabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder