12 Eylül 2012 Çarşamba

KAKIRDAKLI MALATYA BİLİĞİ ( Malatya Yemekleri )





MALATYA MEŞHUR BİLİK
BİLİK - KAKIRDAKLI MALATYA BİLİĞİ

MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 su bardağı YONCA sıvıyağ
...
1 su bardağı erimiş tereyağı
3 tane yumurta(1 sarı üstüne)
1 paket yaşmaya
Tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Alırı kadar un
Kakırdağı(kıkırdağı) İçin:
1 kilo kuyruk yağı
Diğer Malzemeler:
Çörekotu
Susam

YAPILIŞI:
Öncelikle kuruk yağını küçük küpler halinde doğrayıp bir tencereye alalım.Ara sıra karıştırarak yağların eriyip renginin altın sarısı olunca süzgeçle kıkırdakları(kakırdak) alalım.Kakırdakları bir kenarda bekletelim.Bilikleri yapmak için yoğurma kabına süt,yağlar,tuz,şeker,yumurtalar ve mayayı koyup karıştıralım.Yavaş yavaş unuda ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.İçine kakırdağıda ekleyip hamurun içinde yoğurarak dağıtalım.Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.Tepsiye koyup üstüne bastırıp hamuru yassılaştıralım.Tüm hamurlara aynı işlemi yapalım.Üstlerine yumurta sarısını sürüp haşhaş,susam ve çörekotunu serpelim.Isıtılmış 200'C fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder