17 Eylül 2012 Pazartesi

Dilim Dolma ( Elazığ Yemekleri )





Dilim dolma:
    Malzemeler :
    500 gr yağsız kıyma
    750 gr köftelik ince bulgur
    1 soğan
    3 patlıcan
    4 domates
    3 sivribiber
    30 gr margarin
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çay bardağı sumak
    2 su bardağı sıcak su
    Tuz
    Kırmızı tozbiber

Hazırlanışı :
Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yassılaştırın.

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları 1 cm kalın çubuklar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.

Tencerede margarini eritip salçayı kavurun. Patlıcan, domates ve biberleri ilave edip üzerine köfteleri yerleştirin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.

Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Dilim dolma artık hazır, afiyet olsun.


Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/dilim-dolma/tarif/4343c41.aspx#ixzz26iVRyPsP
Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder