23 Eylül 2012 Pazar

Ciğer Kebabı (Şanlıurfa Yemekleri)







CİĞER KEBABI



Malzemeler



1. 1 kg taze kuzu ciğeri,
2. 250 gr kuyruk,
3. 1 kg odun kömürü,
4. 1 tatlı kaşığı tuz.


Hazırlanışı


* Ciğerler yıkanıp fındık büyüklüğünde doğranır ve tuzla terbiye edilir.
* Kuyruk yıkanır, ciğer büyüklüğünde doğranır.
* Şişe (Ciğer kebabı şişi diğer kebap şişlerin*den daha ince ve kısadır) ciğerlerden bir parça saplanır, daha sonra bir kuyruk saplanır ve iki ciğer parçası bir kuyruk olacak şekilde şişin yarısı doluncaya kadar böyle devam edilir.
* Ciğer şişleri, daha önce mangalda hazırlanan ateşe konularak her iki tarafının pişmesi sağlanır.
* Bir kaba veya yufka ekmeğine çekilerek, yanında garnitür olarak maydanoz, kuru soğan, közlenmiş taze Urfa isotu, nane ile sıcak servis yapılır.





STRaNGeR8 'in İmzası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder