Ciğer Taplaması
MALZEMELER
Soğan 1 orta boy Maydanoz 1/3 demet Karaciger (kuzu) 1/4 adet Yürek (kuzu) 1 adet Duru Köftelik Bulgur 2+1/2 su bardağı Un 1/4 su bardağı Pul biber 1 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Kimyon 1/2 tatlı kaşığı Reyhan 1 tatlı kaşığı Tuz 3 tatlı kaşığı Su 10 su bardağı Margarin (erimiş) 8 yemek kaşığı Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Soğan ve maydanoz ayıklanarak yıkanır. Ciğer ve yürek et makinesinde kıyılır ve geniş bir tepsiye alınır. Üzerine bulgur,un,pulbiber,karabiber,kimyon,reyhan,rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek karıştırılır.Birbirini tutuncaya kadar iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yassı köfteler yapılır.Köfteler hazırlanırken diğer tarafta geniş bir tencereyle ateşe su konur. Su kaynayınca kalan tuz ilave edilir ve Köfteler yavaş yavaş suya atılır.Tencerenin kapağı kapatılarak 5 dakika sonra yavaşca karıştırılır.Kaynamaya başlayınca kapağı açılır.Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve pişen köfteler süzülerek servis tabağına alınır. Yağ eritilir, kırmızıbiber ilave edilerek köftelerin üzerine gezdirilir. NOT: Bitlis, Van, yörelerinin sevilen yemeklerindendir.Tarif Bitlis'den alınmıştır.Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde,aynı şekilde hazırlanan köftelerin üzerine,önce sarımsaklı yoğurt daha sonra biberli yağ gezdirilerek tüketilir. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder