12 Eylül 2012 Çarşamba

DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI ( Malatya Yemekleri )








                                     
 
MALATYA DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI
Ölçüler:
2 su bardagi bas bulgur
3 veya 4 su bardagi su (domatesin sulanma durumuna göre Ve 3 veya 2 su kullanilir)
3 kasik tereyagi
1 çay bardagi tel sehriye
3-4 tane domates veya 2 kasik salçasi
Tuz
Karabiber

Yapilis: Bir tavaya tereyagi konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabaga alinarak kenara konur, tavanin içerisine sicak suya batirilarak kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domates ilâve edilerek öldürülür. Domates yoksa kalan yaga sulandirilmis salça ilâve edilerek bir iki kez yagda çevrilir, suyu ilâve edilir. Su kaynamaya baslayinca tuzu atilir, bulguru salinir, kapagi kapatilir. Hafif ateste suyu çektirilir. Pilav göz göz olunca kavrulan sehriyeler ilave edilerek karistirilir. Suyunu tamamen çekince atesten alinir. Temiz bir bez veya birkaç kat peçete tava ve kapak arasina konup 10 dakika demlendirilir. Sicak olarak servis yapilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder