23 Eylül 2012 Pazar

Şıllık Tatlısı (Şanlıurfa Tatlıları)




Şıllık Tatlısı :

Sillik Tatlisi Malzemeler:

3 su bardagi süt
1 su bardagi su
4 yumurta
250 gr un
bolca fistik içi
tavayi yaglamak için yag

Sillik Tatlisi Yapilis Tarifi:

Derince bir kapta yumurta sütle çirpilir. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çirpilir.
Iç yagi ile yaglanan tavaya, tavayi kaplayacak incelikte dökülür.
20 tane sillik arkali önlü pisirilir ve sogutulur. 1 kg su, 1 kg sekerle kaynatilir. Bu karisimla islatilan tatlilarin içine fistik serilir ve kivrilir.
Üzerine de fistik serpilip servis yapilir.

Serbeti için;
1 kg seker
1 kg su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder