12 Eylül 2012 Çarşamba

KÖMÜRHAN KUZU KAVURMASI ( Malatya Yemekleri )



MALATYA KÖMÜRHAN KUZU KAVURMASI
Malzemeler :
1 kg Yayla malı kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemeğin Tarifi
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder