Çiriş Otlu Yumurta
Malzemesi :
Taze çirişotu yaprağı,
yağ, tuz, karabiber, yumurta
Yapılışı :
Taze çirişotu ayıklanıp
yaprak ve sapları kök kısmından kesilerek temizlenir ve doğranır . Iyice
yıkandıktan sonra bir tencerede az suda haşlanır.Suyu süzüldükten sonra bir
süzgeçte sıkılarak tamamen susuz hale getirilir, diğer tarafta bir tavaya
çirişin yağlanmasına kâfi gelecek kadar yağ konur. Hafif kızdırılan yağın içine
çirişotu bırakılarak iyice karıştırılır ve tuz, karabiber ilave edilip
karıştırıldıktan sonra ateşten alınır.
Ayrı bir kâseye servis sayısına göre yumurta bırakılır, çırpılır, çok az un ilave edilir. Bir tavaya yağ bırakılır ve kızdırılır. Çırpılan bu yumurta yağa akıtılarak boşaltılır, kızgın yağ içinde yumurta, kabararak pişer. Yumurtanın iki tarafı pembeleşinceye kadar piştikten sonra çirişin üzerine alınır, genellikle turşu ile yenir.
Ayrı bir kâseye servis sayısına göre yumurta bırakılır, çırpılır, çok az un ilave edilir. Bir tavaya yağ bırakılır ve kızdırılır. Çırpılan bu yumurta yağa akıtılarak boşaltılır, kızgın yağ içinde yumurta, kabararak pişer. Yumurtanın iki tarafı pembeleşinceye kadar piştikten sonra çirişin üzerine alınır, genellikle turşu ile yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder