11 Eylül 2012 Salı

Ayran Aşı Çorbası ( Van Yöresi )



Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler :
Yarım kg yoğurt
1 su bardağı den (Biz den deriz ama döğme de deniyor. Eğer yoksa pirinç de kullanabilirsiniz)
Yarım demek ıspanak
1 adet kabak
Yarım demet kişniş
1 çorba kaşığı un
Tuz

Yapılışı :

Öncelikle den ve küp küp doğrana kabak birlikte pişirilir. Diğer tarafta yoğurt, un, tuz çırpılır ve suyla koyu ayran kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Kaynayana kadar durmadan karıştırılır. Diğer tarafta yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar, pişen den ve kabakta katılarak pişirilir. En son doğranmış kişniş katılarak servis yapılır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder