23 Eylül 2012 Pazar

Peynirli Helva (Şanlıurfa Tatlıları )

Peynirli Helva

Malzemeler :

1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su ya da süt
yarım paket Teremyağ
biraz sıvıyağ
350 gr. tuzsuz Urfa peyniri
Yapılışı:
Teremyağ çok kızartılmadan tavada eritilir. Un eklenir unu kavuracak kadar sıvıyağ da eklenir. Ocakta un kavrulmaya konur. Sıvıyağ çok konmamalıdır. Un kavrulurken boza kıvamında olmalıdır. Kavrulan undan güzel kokular gelince ve sararıp pembeleşince karıştırdığımız malzemeler tekrar ocağa konur. Hafif hafif karıştırılır, un suyunu çekip helva kıvamını alınca, ufaladığımız peynir eklenir ve ocak kapatılır. Peynir eklenince tencere ateşten alınır, helva hızlıca karıştırılır. Helvanın sıcağından peynir eriyip tel tel olacaktır. Helva soğumadan sıcak sıcak servis yapılır.
Bu helva muhakkak sıcakken yenmelidir, helva soğuyunca sertleşir. Peynirin de muhakkak tuzsuz olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder