Peynirli Helva
Malzemeler :
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su ya da süt
yarım paket Teremyağ
biraz sıvıyağ
350
gr. tuzsuz Urfa peyniri
Yapılışı:
Teremyağ çok kızartılmadan tavada
eritilir. Un eklenir unu kavuracak kadar sıvıyağ da eklenir. Ocakta un
kavrulmaya konur. Sıvıyağ çok konmamalıdır. Un kavrulurken boza kıvamında
olmalıdır. Kavrulan undan güzel kokular gelince ve sararıp pembeleşince
karıştırdığımız malzemeler tekrar ocağa konur. Hafif hafif karıştırılır, un
suyunu çekip helva kıvamını alınca, ufaladığımız peynir eklenir ve ocak kapatılır. Peynir eklenince
tencere ateşten alınır, helva hızlıca karıştırılır. Helvanın sıcağından peynir
eriyip tel tel olacaktır. Helva soğumadan sıcak sıcak servis yapılır.
Bu
helva muhakkak sıcakken yenmelidir, helva soğuyunca sertleşir. Peynirin de
muhakkak tuzsuz olması gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder