17 Eylül 2012 Pazartesi

Kofik Dolma ( Elazığ Yemekleri )

 




Kofik Dolma
Malzemeler:
15 adet kofik (kurutulmuş dolmalık biber ve patlıcanın mahalli adı)
150 gr Pirinç
2 adet kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı:
Kofikler sıcak suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ince ince kıyılan soğanlar pembeleşince yıkanmış pirinç ve diğer baharat ve tuz karıştırılarak kavrulur. Pirinç ölçüsü ile bir ölçü su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Bu pilav haşlanan kofiklerin içerisine doldurulur. Bir ölçü suyla da kofikler pişirilir





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder