12 Eylül 2012 Çarşamba

ETLI BULGUR PILAVI ( Malatya Yemekleri )

 
                                   
 
 
MALATYA ETLI BULGUR PILAVI
Ölçüler:
l/2kg. parça et
2 su bardagi bulgur (pilavlik)
3 kasik tereyagi
Tuz - karabiber
...

Yapilis: Parça et yikanip 12-15 bardak su ile atese konur. Et pisince tuz ilave edilir. Bulgur salinir. Kisik ateste pilav pisirilir. (Suyu az gelirse üzerine kaynar su ilave edilir.) 3 kasik tereyagi kizdirilip servis tabagina alman pilavin üterine gezdirilir.

II. Yöntem: Parça et yikanir. 5-6 bardak su ile atese konur. Pismeye yakin tuz atilir.Ayri pisirilen bulgur pilavinin üzerine et didilir. Karabiber atilarak sicak servis yapilir.
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder