CILBIR
Malzemeler :
2 orta boy soğan, 3-4
adet yeşil biber, 3 adet domates (veya salça), bir çay bardağı pirinç, pul
biber, tuz, bir yemek kaşığı kuru zeytirun (veya birkaç dal tazesi), 2 yumurta,
bir tatlı kaşığı un, yağ, isteğe göre kavurma.
Yapılışı :
Soğanlar doğranıp yağda
hafif pembeleştirilir, doğranmış yeşil biberler ilave edilir bunlarda hafif
kızarınca doğranmış domates, tuz, pul biber katılır, 4-5 bardak kaynar su ilave
edilir, bir çay bardağı pirinç bu karışımda pişirilir, zeytirun ilave edilir.
Diğer tarafta bir tavaya bir kaşık yağ konur, yağ ısınınca ayrı bir kasede 2
yumurta çırpılır içine 2 çay kaşığı un ilave edilir. Bu karışım tavadaki yağı
akıtılarak konur yağda kabaran yumurtanın altı kızarınca çevrilir,
pembeleştirilir, kabarmış bir vaziyette pişen yumurtalar pişen yemeğin içine
ilave edilir.
Not : Kavurma katıldığı zaman servis sayısına göre yemek pişerken yumurtalar tek tek kırılır karıştırmadan yemeğin içinde lop olarak pişirilir.
Bu yemek tandır ekmeği ile yenir.
Not : Kavurma katıldığı zaman servis sayısına göre yemek pişerken yumurtalar tek tek kırılır karıştırmadan yemeğin içinde lop olarak pişirilir.
Bu yemek tandır ekmeği ile yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder